De eerste Conferentie van Verandering in Noord-Afrika - De crisis en de vooruitzichten

Over de Conferentie

Over de Conferentie

Noord-Afrikaanse landen hebben sinds het einde van de Europese kolonisatie economische en politieke problemen. Deze problemen leidde tot het ontstaan van een sociale crisis; te beginnen met gebrek aan vrijheid en transparantie, gebrek aan(het begrip van de) democratie en vooral een hoge mate van corruptie e.d.

Vanwege deze omstandigheden, kennen de volkeren in deze regio nog steeds allerlei vormen van onrecht. Dat was de directe oorzaak van het uitbreken van de opstand en revoluties in 2011, bekend als de 'Arabische lente'. Deze kwam als afwijzing van een onderdrukkende politiek, en een economie die gekenmerkt is door het wegblijven van ontwikkelingsprojecten, waardoor de regio geen vooruitgang gekend heeft.

De eerste golf van revoluties was een poging om te herstellen wat de vorige politieke systemen aangericht hadden. Maar omdat er geen echte kopstukken waren die de volksbeweging in goede banen konden leiden, plus de bemoeienissen van de Islamisten,zijn de gewenste veranderingen weggebleven; namelijk veranderingen zonder het realiseren van de ambities van de jongeren. We zijn nu zes jaar verder, maar deze landen kennen nog steeds de hoogste werkloosheidscijfers, extremisme en verwaarlozing op het terrein van economie, het sociale vlak, politiek en cultuur.

De politieke conflicten in Noord-Afrika breiden zich naar de rest van de landen in de regio uit. Denk aan problemen zoals: illegale immigratie, terrorisme, smokkel en de problemen omtrent de integratie van de Noord-Afrikaanse immigranten in het buitenland. Vandaar de noodzaak dat de internationale gemeenschap en de Europese Unie hun banden met de landen in de regio dienen te herzien. Bijvoorbeeld doormiddel van een alternatief voor de huidige politieke situatie. Dit is essentieel om het heden en de toekomst van Noord-Afrika, Europa en de rest van de wereld te kunnen beschermen.

Programma

Programma
Tijd Presentatie
15:00 – 16:00 Welkom en registratie.
16:00 – 16:30 17 februari Revolutie in Libië en de redenen voor het mislukken van Muhned Bnana.
16:30 – 17:00 De Tunesische Revolutie van Mohamed Karim Labidi.
17:00 – 17:30 Pauze.
17:30 – 18:00 Hirak Rif of Amussu n Arrif en de relaties tussen Rif en de Makhzen van Ahmed Essadki.
18:00 – 18:30 Hirak Rif of Amussu n Arrif van Mhamed Arkoubi.
18:30 – 19:00 Discussie over Hirak Rif of Amussu n Arrif en de Epiloog

Inschrijving

Inschrijving

Gratis toegang.

Contact

Contact

We nemen binnen 24 uur contact met u op

Telefoonnummer : (3184530327+)

Fax : (31787502820+)

Sprekers

Sprekers

Dhr. Ahmed Essadki – Rif

Dhr. Ahmed Essadki

Dichter en een aktivist uit rif.

Dhr. Amohamed Arkoubi - Rif

Dhr. Amohamed Arkoubi - Rif

De vertegenwoordiger van Beweging voor Autonomie van de Rif - Benelux..

Dhr. Muhned Bnana -Libya

Dhr. Muhned Bnana -Libya

Algemeen secretaris van Beweging van Noord-Afrika.

Dhr. Mohamed Karim Labidi - Tunisia

Dhr. Mohamed Karim Labidi - Tunisia

Voorzitter van de Beweging van Noord-Afrika.